Lama (Nordic)

139.00 kr

Ålder: 8+
Antal spelare: 2-6
Speltid: 20 min

1 i lager

Artikelnr: LPFI7470 Kategori: Etiketter: ,

Det färgglada LAMA är lika lätt som det är kul. Det går nämligen bara ut på att först bli av med sina kort. När man blivit det, får alla de andra spelarna minuspoäng som beror på vilka kort de har kvar på hand – själv får man lov att ta bort EN minuspoäng-bricka.

Om du tycker att det låter lite som UNO, så är det ju inte så konstigt. Det är nämligen lite som en uppdatering av den gamla klassikern. Sedan UNO kom ut har det ju hänt mycket inom speldesign och kanske är det just det som LAMA förkroppsligar.

I samma enkla stil finns 7 slags kort i spelet: Talkort med siffrorna 1-6 och ett LAMA-kort. Talkort ger 1 minuspoäng; LAMA-kort 10!

De kort man lägger i högen på bordet, ska antingen ha samma värde eller vara 1 högre än kortet som det läggs på. men vad händer då när man når ‘6’? Ingen fara, då kan man ju lägga ett LAMA-kort och så börjar rundan från början igen – de andra spelarna kan fortsätta med att lägga LAMA-kort eller 1’or.

På sin tur ska man göra en av tre saker: lägga ett kort på högen i mitten, dra ett kort från ‘draghögen’ eller säga ‘pass’ (här på kontoret ropar vi LAMA – why not liksom!) Säger man pass så slås man ut ur rundan och får de minuspoäng som man har på handen.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Lama (Nordic)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.