Stone Age (Nordic)

389.00 kr

Ålder: 10+
Antal spelare: 2-4
Speltid: 60 min

Ej i lager!

Stenåldern var verkligen en svår tid. I sina roller som jägare, samlare, jordbrukare och verktygstillverkare arbetade våra förfäder med ben och ryggar som ansträngde sig mot träplogar i den steniga jorden. Naturligtvis stannade inte utvecklingen i och med träplogen. Människor sökte alltid efter bättre verktyg och mer produktiva växter för att göra sitt arbete effektivare.

I “Stone Age” lever spelarna i denna tid, precis som våra förfäder gjorde. De samlar ved, bryter sten och tvättar sitt guld från floden. De handlar fritt, expanderar sin by och uppnår på så sätt nya nivåer av civilisation. Med en balans av tur och planering tävlar spelarna om mat i denna förhistoriska tid.

Spelarna använder upp till tio stammedlemmar vardera i tre faser. I den första fasen placerar spelarna sina män i områden på spelplanen som de tror kommer att gynna dem, till exempel jakten, handelscentret eller stenbrottet. I den andra fasen aktiverar startspelaren vart och ett av sina bemannade områden i den ordning de väljer, följt i tur och ordning av de andra spelarna. I den tredje fasen måste spelarna ha tillräckligt med mat för att föda sina befolkningar, annars riskerar de att förlora resurser eller poäng.

Stone Age på BoardGameGeek!

Se hur Stone Age spelas på Toucan Play that Game’s YouTube:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Stone Age (Nordic)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.