Paleo (SE)

389.00 kr

Ålder: 10+
Antal spelare: 1-4
Speltid: 45-60 min

2 i lager

Paleo är ett kooperativt äventyrsspel som utspelar sig på stenåldern, ett spel där spelarna försöker hålla människorna i sin vård vid liv samtidigt som de slutför uppdrag. Ibland behöver du en päls, ibland ett tält, men allt detta är mindre uppdrag jämfört med ditt långsiktiga mål: att måla en ullhårig mammut på väggen så att människor tusentals år senare kommer att veta att du en gång har existerat. (Okej, du tycker bara att mammutmålningen ser cool ut. Att bevara ett bevis på din tidigare existens är bara en bagatell).

Vad kan hindra dig från att måla mammuten? Döden, i alla dess former.

Varje spelare börjar spelet med ett par människor, som alla har en färdighet och ett antal livspoäng. På en tur väljer varje spelare att åka till en plats – eventuellt av samma typ som andra spelare, men inte samma plats – och även om du har en viss uppfattning om vad du kan hitta där, vet du inte säkert förrän du anländer, vid vilken tidpunkt du kan skaffa mat eller resurser, eller hitta vad du behöver för att skapa ett användbart föremål, eller upptäcka att du kan hjälpa någon annan i deras projekt, eller drabbas av en ormbett som gör att du är nära döden. Livet är fullt av både under och fasor…

När dagen är slut behöver du mat till alla i ditt sällskap samt olika hantverk eller färdigheter som gör att du kan slutföra uppdrag. Om du misslyckas med detta läggs ytterligare en dödskalle till på tavlan, och när du har samlat tillräckligt många sådana bestämmer du dig för att livet är för dårar och ger upp spöket och förklarar att framtida människor bara kan beundra någon annan, för allt du bryr dig om.

Paleo innehåller flera moduler som möjliggör en mängd olika personer, platser, uppdrag och mycket mer under din tid i 10 000 BCE.

Paleo på BoardGameGeek!

Lär dig spela Paleos på Lär dig spelas YouTube:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Paleo (SE)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.