Nova Luna (Nordic)

259.00 kr

Ålder: 8
Antal spelare: 1-4
Speltid: 30 min

Ej i lager!

Artikelnr: LPFI7512 Kategori: Etikett:
  •  Familjespel för alla
  • Nominerad till årets spel 2020
  • Nytt tema
  • 2020 nominerades Nova Luna till Årets spel av Spiel des Jahres – Oscarspriset för brädspel! Och det är verkligen inte utan anledning!

Nova Luna är ett slags Patchwork för flera spelare – nämligen ett av dessa spel som är så enkelt att man tänker ’varför har det inte gjorts tidigare?’ – och det är oftast ett tecken på bra spel! Samtidigt finns här verklig potential för den som är lite mer matematiskt och strategiskt entusiastisk!

I Nova Luna (latin för ‘nymåne’) följer du månens cykel och utför de ‘handlingar’ som dikteras av månen. Nymånen symboliserar nya början, och är en perfekt tid att planera för framtiden – och planering är precis vad Nova Luna handlar om.

Varje gång det är din tur måste du reagera på vad nymånen ger dig av möjligheter den här gången, och planera utifrån det!

Spelet är så enkelt: På din tur, välj en bit från potten i mitten av bordet, koppla den till en annan pjäs (om du har någon) och placera den framför dig.

Varje bit är 1 av 4 olika färger och innehåller upp till 3 “uppgifter”. Uppgifterna på pjäsen visar vilka färgade pjäser som ska kopplas till denna pjäs. Om t.ex. en uppgift visar 2 RÖDA cirklar och 1 BLÅ cirkel, 2 röda och 1 blå pjäs måste gränsa till pjäsen som uppgiften är skriven på.

Utförda uppgifter ger poäng – och i slutändan vinner spelaren, med flest poäng.

Nova Luna på BoardGameGeek!

Lär dig spela Nova Luna på Lär dig spela’s YouTube:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Nova Luna (Nordic)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.