Azul: Summer Pavilion (Nordic)

379.00 kr

Ålder: 8+
Antal spelare: 2-4
Speltid: ca 30-45 min

2 i lager

I början av 1500-talet gav kung Manuel I Portugals främsta hantverkare i uppdrag att bygga storslagna byggnader. Efter att ha färdigställt palatsen i Evora och Sintra ville kungen bygga en sommarpaviljong för att hedra de mest kända medlemmarna av den kungliga familjen. Denna konstruktion var avsedd för de mest begåvade hantverkarna – vars färdigheter motsvarar den prakt som kungafamiljen förtjänar. Tyvärr dog kung Manuel I innan bygget någonsin påbörjades.

I Azul: Summer Pavilion återvänder spelarna till Portugal för att utföra uppgiften som aldrig påbörjades. Som en mästerhantverkare måste du använda de finaste materialen för att skapa sommarpaviljongen samtidigt som du noggrant undviker att slösa bort förnödenheter. Endast de bästa kommer att anta utmaningen för att hedra den portugisiska kungafamiljen.

Azul: Summer Pavilion varar i sex omgångar och i varje omgång drar spelarna brickor och placerar dem sedan på sin individuella spelplan för att få poäng. Var och en av de sex färgerna av brickor är vilda under en av rundorna.

I början av varje runda drar du slumpmässigt brickor från påsen för att fylla på var och en av de fem, sju eller nio fabrikerna med fyra brickor vardera. Dra brickor vid behov för att fylla på de tio förrådsutrymmena på den centrala poängtavlan. Spelarna turas sedan om att dra brickor. Du kan välja att ta alla brickor av en icke-vild färg på en fabrik och placera dem bredvid din spelplan; om det finns några vilda brickor på denna fabrik måste du ta en av dem. Placera alla återstående brickor i mitten av bordet. Alternativt kan du ta alla brickor av en icke-vild färg från spelets mitt; du måste också ta en vild bricka, om den finns där.

När alla brickor har tagits i anspråk turas spelarna sedan om att placera brickor på sina individuella brädor. Varje bräda visar sju stjärnor som skulle bestå av sex brickor; varje fält på en stjärna visar ett nummer från 1-6, och sex av stjärnorna är för brickor av en enda färg medan den sjunde kommer att bestå av en bricka av varje färg. För att placera en bricka på den blå 5:an måste du till exempel kasta fem blå eller vilda brickor från bredvid din spelplan (minst en blå krävs), placera en blå bricka på den blå 5:an och resten i bortkastningstornet. Du får 1 poäng för denna bricka och 1 poäng för varje bricka inom denna stjärna som är ansluten till den nyplacerade brickan.

Om du helt omger en pelare, staty eller ett fönster på din spelplan med brickor får du en omedelbar bonus, genom att ta 1-3 brickor från de centrala förrådsutrymmena och placera dem bredvid din spelplan. I slutet av rundan kan du ta med dig högst fyra brickor till nästa runda; kasta alla andra brickor och förlora 1 poäng för varje sådan bricka.

Efter sex rundor får du en bonus för var och en av de sju stjärnor som du har fyllt helt och hållet. Dessutom får du en bonus för att ha täckt alla sju rutor med värde 1, 2, 3 eller 4. Du förlorar 1 poäng för varje återstående bricka som inte används, sedan vinner den som har flest poäng.

Azul: Summer Pavilion på BoardGameGeek!

Lär dig spela Azul: Summer Pavilion på Game and Partys YouTube:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Azul: Summer Pavilion (Nordic)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.