Mistborn: Sista riket (Häftad)

249.00 kr

Författare, Brandon Sanderson
Översättare, Lottie Eriksson
Utgivningsdatum 2022-02-09
Bandtyp Häftad
Tema Skön BoU: fantasy och magisk realism

1 i lager

Artikelnr: 9789180235778 Kategorier: ,

»Svårslagen fantasy som förtjänar sina 750 sidor! En fantastisk bok.« Betyg: 5 av 5 – Marklars Books 

»Jag kunde inte släppa den.« Betyg: 5 av 5 – Tinnerts Bookcorner

I tusen år har aska fallit från himlen, inga blommor har blommat och täta dimmor har gjort nattens mörker fruktat. Det är en värld av lidande där den evige och odödlige Överstehärskaren styr genom ett antal aristokratiska familjer. Vanligt folk är dömda att leva i underkastelse och arbeta som slavar.
Men mitt i all hopplöshet dyker Kelsier upp, en överlevare från de hålor dit Överstehärskaren skickar dem som han dömt till döden. Kelsier har allomantiska förmågor – en rad magiska styrkor som nästan bara aristokratin besitter – och en plan om hämnd och frigörelse.
Samtidigt stryker Vin, en ung tjej som är medlem i ett tjuvgäng, runt på gatorna i huvudstaden. Även hon är allomantiker – men vet inte själv om det förrän Kelsier drar in henne i sina planer.
För att Kelsier och Vin ska lyckas störta Sista riket är det mycket som måste gå i lås. Inte minst måste Vin lära sig att bemästra sina allomantiska krafter…
I svensk översättning av Lottie Eriksson.

BRANDON SANDERSON [född 1975] är en amerikansk ungdoms- och fantasyförfattare, mest känd för sin Mistborn-serie. Han har tagit sig in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista två gånger, legat på listan med ytterligare fyra böcker, nominerats till en John W. Campbell Award för Bästa nya författare och två gånger vunnit Romantic Times Reviewers Choice Award för Bästa episka fantasyroman. Brandon Sandersons böcker har sålt i över 21 miljoner exemplar och översatts till fler än tjugo språk.

»Sååå bra! Och slutet både krossade mitt hjärta och gav mig andnöd. Har ni inte läst Brandon Sanderson så har ni verkligen missat något!« Betyg: 10 av 10 – Boktycke

»Sanderson knockade mig helt.« Vargnatts Bokhylla

»Kan mycket väl bli årets favoritbok!« Betyg 5 av 5 – Läsfåtöljens Bokblogg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mistborn: Sista riket (Häftad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.