Egalias Döttrar (Inbunden)

299.00 kr

Författare, Gerd Brantenberg
Förordsförfattare, Anna Jörgensdotter
Översättare, Ebba Witt-Brattström
Bandtyp: Inbunden
Tema: Skönlitteratur: allmänt

Ej i lager!

Artikelnr: 9789180234597 Kategorier: ,

En av Nordens stora feministiska klassiker i nyutgåva

»En roman som sätter såväl språk som kön och makt i fokus för analys och som gör det på ett sätt som måste vara unikt. Egalias döttrar är ingenting mindre än en klassiker i den feministiska litteraturen. Läsupplevelsen är extraordinär.« Betyg: 5 av 5 – Anna Ohlsson-Hasselberg, BTJ

I fantasilandet Egalia är det kvinnorna som har makten. För möderneslandets bästa anpassar sig männen efter kvinnornas regler och beslut. De bär pehå, äter p-piller och tar hand om barnen. Kvinnorna må påstå att landet är jämlikt, och att männen har existensberättigande just eftersom de utför en del nyttiga uppgifter, men det finns en grupp män som börjar planera för revolt.
Med Petronius Bram i spetsen startas maskulisterna, en rörelse som vill skapa ett nytt samhälle där alla kvinniskor är lika mycket värda. Petronius drömmer om att bli sjökvinna, men hans mor, direktör Bram, är övertygad om att manskampen är dömd att misslyckas.
Gerd Brantenbergs satiriska roman Egalias döttrar var banbrytande när den kom ut 1977. En av de stora nordiska feministiska klassikerna. I översättning av Ebba Witt-Brattström, med ett nyskrivet förord av författaren Anna Jörgensdotter.

GERD BRANTENBERG [f. 1941] är en norsk feminist och författare som under hela sitt liv arbetat för kvinnors och homosexuellas rättigheter. Hon fick sitt stora genomslag med den feministiska satiren Egalias döttrar.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Egalias Döttrar (Inbunden)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.